Tuesday, November 5, 2013

MEMBELI BELAH DI ALAM MAYA

AS-SALAM




kat jepun ni, salah satu benda yang aku suka buat ialah online shopping.. kalau kat malaysia kita ada mudah.my,,, kat sini plak ada amazon japan..

bag, cermin, tilam, kasut, perfume, ink untuk printer, phone accessories, wallet, dan macam-macam lagi, semuanya aku beli kat amazon.. ada je kedai online shopping yang lain, tapi ntah kenapa aku bergitu setia ngan amazon nieh...

apa yang best pasal online shopping ni ialah, kita leh pilih barang yang ada discount, dan harga nya plak kebanyakkan lebih murah dari kedai kat luar sana tu.. selain tu,, kita jugak leh tengok review-review orang yang pernah beli barang yang kita cari...

TETAPI,, benda yang paling best dengan online shopping ni ialah sebab dia online. so, tak perlu nak letih-letih pergi kedai. just duduk atas kerusi, bukak laptop dan shopping. senang macam eja A, B, C.. lepas tu plak, servis penghantaran barang kat jepun ni memang terbaik... macam contoh, semalam pukul 11 tengahari, aku beli ink untur printer kat amazon.. then, pukul 6 lebih pada hari yang sama, aku dah dapat barang tu... senang dan cepat!! haha..

kadang-kadang, aku tak de kat rumah time barang tu sampai, so syarikat penghantaran barang tu akan tinggalkan notis macam gambar kat atas tu. ada syarikat yang kita leh call si driver penghantar barang tu secara direct, so kita akan cepat dapat barang kita semula, dan ada juga syarikat yang perlu kita set masa dan tarikh untuk penghantaran semula... hebat bukan???

ok, itu saje untuk kali ini. semoga berjumpa lagi. as-salam!!

8 comments:

  1. Wahh blogger kedua yang ida temui tinggal dijepun, yang pertama Akmal Halim, ni link dia http://biskutcelup.blogspot.com/

    Ok Ida dah follow awak, pastu klu awak buat My Blog List nanti boleh la kita bertukar link dalam blog list pula ya... supaya senang nak melawat. Buat masa ni Ida masukkan dulu link blog awak dalam list ida yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh. Thankz sbb follow. Nanti follow ida n add blog ida dlm list ni. Thankz again!

      Delete
  2. study or kerja kat jepun? hehe first time singgah , salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan juga. Masih study. Tahun last. InsyaAllah bulan 3 ni grad. (^^)v

      Delete
  3. betul-betul . ni blogger kedua juga yang deeya jumpa tinggal kat jepun . yang fisrt Akmal Halim :) btw , cepat gilerr servis dia . kat malaysia mahu dua tiga hari gak .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Ramai lg yang blogger di Jepun. Hehe. Btw, thankz sbb komen. Yup, kat sini mmg mantap. Hehe

      Delete

ImFact: JENAMA KERETA YANG ADA NAMA CINA

Assalamualaikum Baru-baru ni duk kecoh kononnya Proton kena tukar nama selepas Geely milik syarikat China membeli 49.9% lot saham P...