PENGUBAT HATI

it's never easy to stand when the storm hits. and that's exactly the point. by sending the wind, HE brings us to our knees; the perfect position to pray - Yasmin Mogahed

Tuesday, November 5, 2013

MISTERI SUKMA PAHANG

As-salam
Hai semua!! Alhamdulillah, jumpa lagi kita yerk.. 3 hari 3 post, semangat bukan? Haha. Moga-moga semangat ini terus berkobar-kobar. Fuhh fuhh. Doa seluruh badan.
Ok. Sebelum aku tulis lagi panjang, aku nak beritau dulu korang semua yang aku akan update blog menerusi 2 cara, iaitu dengan handphone note 3 aku yang serba canggih ni dan juga dengan laptop dell yang hitam menawan. Kalau melalui handphone, post tersebut akan lebih kepada cerita pendek untuk hiburan semata, manakala kalau dengan laptop plak, post tersebut akan lebih panjang, lebih serius, lebih berinfo dan lebih comel. Macam comel je, macam comel je. Hehe.
Dah, dah.. kali ni nak cerita kisah yang berlaku kira-kira 3 tahun lepas. Waktu tu, aku tengah makan kat restoran tupai-tupai berdekatan dengan giant shah alam. Ada 5 orang kesemuanya, aku, paan, adam, alip n ayep.
Tengah khusyuk makan-makan time tu, tetiba aku kluarkan soalan.
Aku: siapa tahu apa yang berlaku pada tahun 1996?
Kawan-kawan aku cuba bagi macam-macam jawapan, tp tak ada sorang pun yang betul. At last, aku pun tunjuklah kat baju yang adam pakai.
Aku: tu kat baju adam tu. Sukma pahang 1996.
Semua orang terus gelak kuat-kuat. Haha.
Si adam tu dia jenis low profile. Dia suka pakai baju yang ada tulis macam tu. Contoh, sukma pahang 1996 ke, larian bomba 2001 ke.
Sekian sahaja post kali ni. Btw, try korang teka, kali ni aku post guna handphone or laptop? Hehe.

8 comments:

Aku Penghibur said...

hahhaha mesti pakai hand phone kan ?

amirul imran said...

Bin bong, betul.! Haha

PeRdU cINta said...

hehe..akak baru nak teka dik..tak kisahlah asal apa yang kita lakukan..perkatakan membawa manfaat untuk diri sendiri juga orang lain..buat orang tersenyum pun kita peroleh pahala..

amirul imran said...

Hehe. Yup, insyaAllah. Semoga kita menjadi insan yang disayangi Allah fan makhlukNya

Ida Syuhada said...

Macam suspen jer... macam suspen jer hehehe

amirul imran said...

haha. tajuk kena suspen, barulah pembaca rasa nak baca. heheh

Hafiza AizZawa said...

bile duk ngn kwn2 mcm karenah keluar.. boleh tahan lawak gak la.. hihi

amirul imran said...

Hehe. Setuju2x.

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates