Sunday, November 20, 2016

KERJA PART TIME SEBAGAI AGEN CWA

Assalamualaikum


Tahun 2016 ngah siap-siap packing barang nak berlalu pergi, baru lah aku terhegeh-hegeh nak tulis post. haha. dah bersarang tebuan blog aku ni. so hari ni aku nak bersih bersihkan sket sarang tebuan tu dengan post pertama aku untuk tahun 2016. owh yeahhhhh

untuk post kali ni, aku nak cerita yang aku tengah buat part time as CWA Agent. Kenapa aku buat part time? Tak cukup ke gaji sebagai engineer tu? atau sebab nak sahut cabaran YB Ahmad Maslan yang suruh buat dua kerja?


ek eh tak la, cukup je gaji engineer tu, cuma aku kurang berminat untuk kerja di bawah orang. so insyaAllah after kerja part time aku ni dah stabil, aku nak jadikan ia sebagai full time. Aaminn, doa doa kan yerk. 

btw, korang tahu ke apa itu CWA? aku rasa kebanyakkan orang tak pernah dengan pasal CWA ni walaupun kami merupakan 'Best Asset & Fund Manager' di Malaysia untuk 10 tahun berturut-turut.

CWA ni stands for CIMB Wealth Advisor. secara ringkasnya CWA ni adalah one stop solution untuk pengurusan kewangan rakyat Malaysia. 


Seperti yang korang boleh baca kat atas, ada pelbagai produk under CWA ni, contohnya; Unit Trust, Insurance dan juga Wasiat.

aku walaupun namanya CWA Agent, aku baru ada lesen untuk unit trust. so makna nya aku sekarang baru boleh jual produk unit trust, yang lain kena amek lesen baru lah boleh jual. hehehe.

ok cukup lah post untuk kali ni. next time aku akan terangkan plak pasal unit trust tu.

Imran Azman
CWA Agent
013 - 933 7643

No comments:

Post a Comment

ImFact: JENAMA KERETA YANG ADA NAMA CINA

Assalamualaikum Baru-baru ni duk kecoh kononnya Proton kena tukar nama selepas Geely milik syarikat China membeli 49.9% lot saham P...